divendres, 6 de maig del 2022

Maials, 18a trobada de gegants, 1 de maig de 2022

El passat 1 de maig de 2022, Maials celebrà la 18a Trobada de Gegants. A més a més de la colla gegantera local, que va poder treure els 10 gegants que té el poble, es comptà amb sis gegantonets i 4 colles forasteres: colla Fènix de Reus, colla de Balaguer, colla de Vilafranca de Conflent i els del "Ratoncito Pérez" de Lleida. Tots els actes han estat organitzats per la Colla Gegantera de Maials que ha rebut el suport de l’Ajuntament i de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc.

La 18a trobada de gegants s'havia de fer l'any 2020, però la pandèmia va fer que gairebé no tinguéssim activitat grallera i gegantera durant dos anys.

Es va fer la plantada davant La Societat, i tot seguit la cercavila, carrers travessia del Carme, Carme, Orient, Sant Sebastià, portal del Tossalet, la Palla, plaça Maneta (on es va fer un petit piscolabis), Major, Barceloneta. Arribats a la plaça Eliseu Sales, es van fer els balls de lluïment de cada colla, l’acte de lliurament de records i l’esperada cursa de gegants.

Per acabar la diada es va fer un dinar de germanor al poliesportiu amb totes les colles i la gent del poble que va voler. Pollastre a la cassola amb ceba fou el menjar escollit, Neus i Joma van dirigir tota la colla i van aconseguir un dinar excel·lent.

Va ser la primera trobada pels petits geganters que van construir els seu gegant en un taller que la Colla de Maials va organitzar l’estiu passat. La colla, per diverses circumstàncies, va comptar amb pocs grallers, una vegada més, però, la festa va ser un èxit.

Esperem que a partir d'ara les activitats que fan les moltes associacions que hi ha al nostre país es puguin reprendre  amb normalitat, potser perquè després de tant temps ho trobàvem a faltar, tothom va gaudir moltíssim. Gràcies a tots els que ho van fer possible, podeu veure un vídeo de record a continuació.



Més informació a la web de l'Ajuntament de Maials

Podeu veure fotos al facebook de l'Ajuntament de Maials