Verona 2013

Els dies 2 i 3 d'agost de 2013 es va celebrar a la ciutat italiana de Verona el 26è aplec internacional del folklore popular català. La colla gegantera de Maials va tenir l'honor de representar les colles geganteres de Catalunya i a les terres de ponent en aquest esdeveniment. Tot el grup es va desplaçar fins a Itàlia amb un autocar i van dur amb ells sis gegants: Mistantet, Hilària, el frare Crispin, el rei Pepet del Mas de Noguers, l'Arbequina i el Verdalet. Dediquem aquesta pàgina a mostrar algunes de les activitats que la colla va fer durant els dies que va durar l'àplec.

El dijous 1 d'agost de 2013 per la tarda tot el grup es va instal·lar en un hotel de les afores de Verona i a continuació es va desplaçar fins a la plaça Signori a muntar els gegants que van quedar exposats en uns porxos de la plaça.

El divendres 2 d'agost per la tarda es va fer la crida a l'aplec, una cercavila inaugural de la trobada, el recorregut va ser de la plaça Signari a la plaça Erbe i de retorn a la plaça Signori on es van fer balls de gegants i diferents danses d'animació.


Durant la tarda els Gegants van ballar la cançó Dolors de Munt dues vegades, una a la plaça Erbe i l'altra a la plaça Signori.Acabat el cercavila la colla gegantera de Maials va ballar diverses danses d'animació a la plaça Signori.


El dissabte 3 d'agost de 2013, per la tarda a les 17:30, es va celebrar el seguici popular amb la participació de tots els grups catalans participants a l'aplec. La cercavila va anar de la Placeta Santi Apostoli fins a la plaça Signori.
A continuació es va celebrar la mostra de l'aplec, a la plaça dei Signori de Verona  es va poder veure la sardana curta "Aquest de la capa negra" ballada pels gegants de Maials.
El darrer acte que va fer la colla gegantera de Maials al 26è aplec internacional de la cultura popular catalana a Verona va ser la nit del dissabte 3 d'agost de 2013. Es va fer una cercavila musical en la que van tocar junts tots els músics que havien participat a l'aplec. En el vídeo podeu veure un resum de la fanfàrria catalana.

Cap comentari: