25 anys

...Pàgina en construcció
...
Al poble de Maials va haver-hi una primera colla gegantera que va tenir activitat entre els anys 1994 i 1999. L'any 2006 es va començar a organitzar la colla actual, fins ara, i durant aquest temps hem tingut encantadores vivències, hem fet moltes noves coneixences i sobretot hem aportat força activitat al poble i arreu de Catalunya, amb alguna que altra sortida per terres d'Europa. Per tot això l'any 2019 estem de celebració.


De l’any 1994 són Mistantet i Hilària, inspirats en dos personatges reals de Maials. Ell representa un home del terròs, esforçat i treballador, i ella, una senyora extravagant i singular.
Tots dos gegants van ser construïts per Manuel Ariza i Bosch i van ser batejat 1'11 de setembre de 1994, mesuren uns 260 cm i pesen poc més de 30 kg.

El gegant, lo frare Crispin, va ser construït per Manuel Ariza i Bosch i va ser batejat 1'11 de setembre de 1995.
Fa uns 260 cm i pesa poc més de 30 kg.el Frare Crispí. Aquest frare franciscà passava pels pobles a demanar pels nens i frares de la seva comunitat d’Igualada.

Els gegants, Procopi Francesc i Catalina Agnès, van ser batejats el 18 d’abril de 1999. Són els Barons de Maials, representen la Vila de Maials. Van ser construïts per Manuel Ariza i Bosch.

De l’any 2008 tenim els gegantons, Arbequina i Verdalet, porten el nom de les nostres olives. Van ser construïts per Manuel Ariza i Bosch amb la finalitat que qualsevol membre del grup pogués portar un gegant.

L’any 2008, els quintos i quintes del 58 van fer cinquanta anys. Per celebrar-ho, en Manel Ariza, que era un d’ells, va construir un gegant Rei. Acabada la festa el va regalar a la Colla. Vam batejar-lo i presentar-lo a tothom l’1 de maig del 2010 amb el nom de “Rei Pepet de El Mas de Noguers”. L’1 de maig de 2016 vam batejar la seva parella, la “Reina Marieta de Les Terrotes”.

Guirigall les Terrotes és el nom de la colla de grallers i tabalers i sempre ha estat inclosa dins de la colla gegantera. Els primers grallers van aprendre a tocar la gralla l'estiu de 1995. L'any 2007 va haver una revifada, molta gent jove es va afegir al grup i van aprendre a tocar gralles i tambors.
¡¡¡ ...

......
 

Cap comentari: