Toulouse 2013

El dia 21 de setembre de 2013 tota la colla gegantera es va desplaçar fins a Toulouse (Alta Garona - França) amb tots els gegants de Maials: Crispín, Mistantet, Hilària, Arbequina, Verdalet, la parella de barons i el rei Pepet. Durant la tarda del dissabte es va celebrar "lo Grand Passa-Carrièra del Festenal", cercavila per iniciar el 14è festival de l'occitània que celebrarà diversos actes fins el 2 de novembre de 2013 organitzats per l'institut d'estudis occitans.
La colla va sortir en autocar de Maials a les 5 de la matinada, parant a esmorzar a la Val d'Aran, abans de dinar ja estaven muntant els gegants a la ciutat de Tolosa. Una vegada instal·lats els gegants al moll de la Daurade, a la vora del riu Garona, la colla va dinar i va esperar descansant que es fes l'hora d'nici dels actes.
Abans de les quatre de la tarda van començar els parlaments d'inauguració del "Festenal". A continuació balls d'animació i començament de la cercavila que va acabar a la plaça del Capitoli (Ajuntament) passades les vuit de la tarda. Durant la cercavila, en diversos llocs del recorregut, es van fer balls de gegants i danses. A destacar que vam poder entendre, gairebé perfectament, els parlaments fets en llengua occitana i que hi havia molta gent pels carrers i places per on es va passar i actuar.
Després de la cercavila sopar fred a la casa de l'occitània i cap a l'hotel a dormir. El diumenge pel matí descoberta de la ciutat, dels seus mercats al carrer i de les seves principals esglésies, gràcies Pepita de Mallorca per fer tan bé de guia.
De retorn cap a casa dinar a Les i viatge força tranquil, una mica llarg, no tant en quilòmetres com en hores.
A continuació podeu veure alguns vídeos sobre l'actuació en terres occitanes (o havia de dir franceses).


També podeu veure el vídeo que van fer els nostres companys de "Grand Passa-Carrièra" els diables del Poblenou de Pineda de Mar.


Cap comentari: