dilluns, 8 de maig del 2023

Maials. 19à Trobada de gegants. 1 de maig de 2023

Les colles començaren a arribar a partir de les 10 del matí, davant de la Societat es feu la plantada que comptà amb les següents colles participants: Ratolinet Pérez de Lleida, Grup del Corpus, també de Lleida, Bellvís, Fondarella, Benavent de Segrià, Os de Balaguer, Torrefarrera, Cervià, Torregrossa, Ulldecona i Maials. Gràcies a l’ajuda de molta gent del poble la colla de Maials va poder passejar pels carrers del poble els deu gegants de la població acompanyats per nou gegantonets.


El recorregut es feu passant per la plaça Eliseu Sales, Travessia del Carme, carrer del Carme, carrer Orient, carrer Sant Sebastià, carrer del Vall, Carrer la costa, carrer la Palla, travessant per sota el portal del Tossalet, plaça Maneta, carrer Major, plaça l’Església, carrer Barceloneta i acabant on havíem començat, la plaça Eliseu Sales.


Al carrer el Vall es feren balls, la polca d’Ours tingué una gran quantitat de gent que la ballà. A la plaça Maneta es feu un refrigeri, pastes i “xampú”  per a tothom. Allí, el grup de grallers de Maials interpretà diverses cançons d’animació, no hi va faltar “la Fiesta Pagana”. A la plaça “del arbres” cada colla va fer ballar els seus gegants, els balls van acabar amb una sardana de germanor ballada pels gegants de Maials i molta gent de les colles. A continuació, davant de la Societat es feren les carreres de gegantonets, gegantons i gegants ja força populars a la nostra trobada.


Per acabar tots a dinar al poliesportiu, després de l’amanida es serví un plat de mandonguilles amb xipirons, no va sobrar res, gelat i cafè pels que van tenir espera.  Al dinar s’hi van aplegar més de 400 persones entre gent del poble i de les colles foranes.


Agrair a tothom que hi va participar el seu saber fer, i moltes gràcies, en especial, a tota la gent del poble, que sense ser de la colla gegantera, van aportar el seu ajut per poder fer ballar pels carrers del poble tots els gegants maialussos. Menció d’agraïment molt particular pels antics grallers que van venir a tocar, i pel nou graller David i el nou tabaler Jan.