dissabte, 2 de maig del 2015

XIII Trobada Gegantera de Maials



Com ja ve essent tradicional, aquest 1 de maig la Colla gegantera de Maials vam celebrar la trobada Gegantera de Maials, aquest any en la seva XIII edició. 
En aquesta celebració ens hi van acompanyar tota una sèrie de colles conegudes, com són: Igualada, Corbera de Llobregat, Benicarló, L'Esquirol, Poblenou, Ascó i Els Pallaresos. I també els geganters i la batucada de Perafort. 

La plantada va començar a la Plaça Eliseu Sales, just davant de la Societat del poble. D'allí vam sortir puntuals cap al carrer Travessia del Carme, carrer del Carme i Plaça Constitució, on en aquest lloc es va parar per descansar i ballar una mica. En continuar, es va passar pel carrer del Vall, es va passar pel Portal del Tossalet, i es va tornar a parar a la Plaça Maneta, on tots els participants van poder beure una mica i menjar un petit refrigeri. I d'allí cap a la Plaça dels Arbres, on es van entregar els obsequis. Aquest any la tradicional teula era per al verdalet, el nostre gegantó. 
Sense perdre la nostra originalitat, aquest any també vam organitzar una cursa de gegants. Els canvis que hi hem aplicat, i que segurament seguiran l’any vinent, són que no fem una cursa, sinó que en fem dues: una de gegants i una de gegantons. Us n’hem deixat un vídeo perquè, si per la raó que sigui no hi vau poder estar-hi, la pugueu veure també. 
Un cop acabada la trobada, tots els participants van ser convidats a un dinar molt especial, celebrat al poliesportiu municipal. Aquest dinar, compost per amanida i estofat de fricandó i gelat, va ser preparat amb molt d’amor per una parella de la colla gegantera de Maials. Cal dir que les amanides van ser preparades per molta més gent, però el difícil, el cuinar el llom fins al punt just, ho van fer, els a partir d’ara, cuiners oficials de la Colla. 

En acabat, i després de que totes les colles ens firmessin el llibre de visites, vam despedir-nos de totes elles fins a la següent trobada, què esperem que sigui aviat. I ja de portes en dins, només es pot afegir que tots els participants de la colla van estar molt contents, ja que un any més va ser tot un èxit, i això sempre es nota en els ànims i les ganes d'allargar la jornada.