dissabte, 5 de setembre del 2009

Trobada Gegantera a Ulldecona

Avui tota la colla ens hem desplaçat fins al Montsià per assistir a la trobada de gegants d'Ulldecona, inclosa dins els actes de les festes quinquennals de la població.
Hem arribat allí a mig matí, i ràpidament els geganters han començat a muntar els gegants, tot preparant-nos per a la cercavila de la una. Com sempre, hem fet una mica de sarau per animar l'ambient a la plaça, per acte seguit començar la rua, que ha durat prop d'una hora.
Hem dinat al pavelló i, després de descansar els uns i jugar a futbol els altres, hem pujat a un trenet que donava una volta pels carrers engalanats del poble; durant tot el trajecte, els grallers hem estat tocant, i no hem parat la música en tot el recorregut. Seguidament, ens hem tornat a col·locar per a la cercavila de les sis, que en aquest cas ha durat pràcticament dues hores. En acabar, cada colla ha ofert el seu ball davant la presència de les pubilles del poble i la resta de colles.
De cara a la nit i havent acabat el sopar, hem dividit el grup: uns s'han quedat a l'ermita-alberg, i els altres hem anat a un local que ens ha cedit el grup d'Ulldecona per poder participar a les festes del poble. I demà, si el temps acompanya, anirem al pantà d'Ulldecona per banyar-nos i dinar de picnic.