dilluns, 28 de juny del 2021

Bateig del gegant Xutxim


Després d'haver muntat i vestit la nova figura del gegant Xutxim, el divendres 18 de juny, es van pujar a l'ajuntament totes les figures que havien de sortir al carrer el diumenge: els gegants Barons de Maials (Procopi Francesc i Catalina Agnés), els gegantons (Arbequina i Verdalet) i, tapat, el nou gegant. També s'hi van deixar els instruments de percussió i tot el material i confeti del Caramello.

Abans de sortir la gent de missa Major, es van treure i posar els gegants davant de l'ajuntament. A les 12:00, va començar la música i a la gent que sortia de l'església s'hi van afegir molts de grans i de petits que venien a la festa. Quan tothom va estar concentrat a la plaça, Xutxim i els seus nets van descobrir el nou gegant i van esclatar els tubs de festa amb confeti.

Seguidament es va començar l'acte amb la presentació de tots els que van intervenir en la confecció del gegant (Manel Ariza, Antònia Sàlvia i Montse Mora). Van dir unes paraules el net de Xutxim, Àger Flix, en nom de la família, va parlar en Xutxim i també l'alcalde de Maials. A continuació, els gegants Barons, amb el vals Copón, van introduir al gegant Xutxim en el seu primer ball a plaça. Després, el nou gegant va ballar sol el pas doble “La marxa el comare”, dedicat al vell barber.

Com a cloenda del bateig, es va convidar a la canalla a cridar “Caramello”, per a que des del balcó de l'ajuntament comencessin a tirar llaminadures, confeti, joguinetes i xavalla. Grans i petits, amb bon fer, ho van plegar tot.

Per acabar, es va fer una cercavila de gegants, músics i gent fins arribar a la Societat. Allà els gegants van fer els seu últim ball, la Colla va convidar a la gent a ballar la Polca d'Ours i la música va acabar amb el “Passiu bé i moltes gràcies”. Respectant les normes Covid, tots els actes es van fer a l'exterior.

La família de Xutxim i ell mateix, es va mostrar molt contents i agraïts per l'homenatge. Ells també van aprofitar l'acte per a fer un dia de retrobament familiar.

Premeu per llegir la història del gegant.